"Боїнг" МН17 збили з території, контрольованої бойовиками "ДНР", якими керувала росія – суд Гааги

Окружний суд Гааги зробив висновок, що "Боїнг" рейсу МН17 у липні 2014 року був збитий ракетою "Бук", пущеною з району Первомайського поблизу міста Сніжне на сході України. Відповідне рішення суд оголосив 17 листопада, пише "BBC News. Русская служба" з посиланням на кореспондента видання Ольгу Івшину, яка перебуває у залі суду.

"Окружний суд Гааги зачитує своє рішення у справі про аварію "Боїнга" 17 липня 2014 року, – сказано в повідомленні. – Суд дійшов висновку, що "Боїнг" рейсу МН17 був збитий ракетою "Бук", пущеною з району Первомайського поблизу міста Сніжне на сході України (ця територія на той момент перебувала під контролем сил самопроголошеної "ДНР")".

Наголошується, що суд вважає, що на момент аварії літака росія мала ефективний контроль над керівниками та прихильниками самопроголошеної "ДНР" на сході України.

"Суд вважає, що росія з середини травня забезпечувала підготовку військових "ДНР", постачання зброї та продовольства, здійснювала серйозний вплив на політиків "ДНР", координувала військові акції сепаратистів і сама робила військові дії на сході України", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що влада "ДНР" дев'ятий рік продовжує брехати про збитий російськими злочинцями "Боїнг".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті