Бої йдуть вже в центрі Бахмута, ворогу вдалося здолати рубіж річки – військовий експерт

Важки бої йдуть в центрі Бахмута, але місто все ще тримається. Про це розказав військовий експерт, колишній командир штурмової роти у батальйоні "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV.

"Станом на сьогодні (30 березня, - ред.), я можу підтвердити, що Бахмут тримається. Але, дійсно, важкі бої йдуть вже в центрі міста. А це те, що відрізняється від того, що було ще недавно", - повідомив він.

Він зазначив, що це значною мірою пов’язано з тим, що ворогу таки вдалося здолати рубіж річки Бахмутки, на яку були дуже великі сподівання, що "от саме на Бахмутці їх вдасться зупинити остаточно".

"Ні, не вдалося. Коли ворог готовий класти хвиля за хвилею свою живу силу, то виявляється, що сотні метрів відкритого простору, який давала Бахмутка, цього недостатньо", - розповів військовий експерт.

За його словами, російськи сили контролюють більшу частину Бахмута.

"Але саме головне, чого ворогу не вдалося, це до кінця перерізати логістику… Можна сказати, що Бахмут у кліщах, але ми не даємо їм звести ці кліщі", - додав Євген Дикий.

Як повідомлялося раніше, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) наголошують, що росіянам вдалося трохи просунутися в Бахмуті Донецької області, а також його околицях.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті