Борис Джонсон застеріг від "втоми від України"

Колишній прем’єр Британії Борис Джонсон наголосив, що важливо, аби Захід надавав Україні стабільну підтримку, та застеріг від "втоми від України". Про це він сказав в інтерв’ю CNN після завершення саміту НАТО у Вільнюсі, пише "Європейська правда".

Джонсон зазначив, що важливо, щоби США продовжували стабільно постачати зброю в Україну.

Він заявив, що окрім власне російської армії найбільшим ворогом українців зараз є загроза "втоми від України".

"Але вони повинні перемогти, це абсолютно необхідно", – наголосив Джонсон, пояснюючи, що це життєво важливо для демократії і свободи у всьому світі.

Він також заявив, що "не має бути виправдань" із відкладанням вступу України в НАТО.

"Останніми запереченнями було те, що це виглядатиме провокативно для Володимира Путіна. Але ми вже бачили, що стається, коли Україна не в НАТО – ми так спровокували найгіршу війну у Європі за останні 80 років", – заявив Джонсон. 

Коли Джонсона запитали, чи, на його думку, переобрання Дональда Трампа на посаду президента США є загрозою для України, він нагадав, що саме за адміністрації Трампа Україна отримала свої перші Javelin. Проте CNN нагадує, що має значення контекст цих подій – на той час в Україні змінилася влада, а Трампа підозрювали у тому, що він тисне на Київ з метою отримати розслідування проти свого політичного суперника.

Як повідомлялося,  Борис Джонсон у червні склав депутатський мандат на тлі скандалу, пов'язаного з вечірками на Даунінг-стріт під час ковідних обмежень, хоча й заявив, що розслідування щодо Partygate використали для того, щоб "вижити" його з парламенту.

Майже одразу після того Антикорупційна комісія парламенту Великої Британії назвала порушенням рішення Джонсона повернутись у журналістику після складання мандата, оскільки він раніше обіймав урядову посаду. 

У липні суд зобов’язав уряд Британії розкрити листування Джонсона у справі про COVID-вечірки.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті