Бойовики з Луганщини, які зізналися у "фосфорних" атаках РФ на Україну, отримали тюремний строк

Завдяки доказовій базі Служби безпеки 10 та 15 років ув’язнення отримали двоє мешканців Луганщини, які вступили до окупаційних угруповань РФ та воювали проти Сил оборони на східному фронті. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 15 грудня.

"У ході досудового розслідування затримані надали свідчення про воєнні злочини рашистів на сході України. Серед них – використання заборонених фосфорних бомб проти цивільної інфраструктури міста Попасна, що на Луганщині, та розграбування Миронівської ТЕС і приватних будинків у Донецькій області", - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, один із засуджених воював проти України ще з 2014 року, коли приєднався до терористичних угруповань російського бойовика Козіцина та обстрілював позиції АТО в районі Світлодарської дуги. Перебуваючи у лавах загарбників, брав участь у боях у районі Бахмута, у тому числі для стримування українського контрнаступу поблизу селища Кліщіївка.

Ще один житель Луганщини, "мобілізувався" у лютому 2022 року до 6-го мотострілецького "козачого" полку 2-го армійського корпусу країни-агресора.

Згодом зловмисника "відрядили" на Бахмутський напрямок, де він обстрілював бойові позиції українських військ неподалік селища Курдюмівка.

У СБУ зазначили, що українські захисники взяли обох бойовиків у полон під час контрнаступальних операцій ЗСУ під Бахмутом.

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив одному зловмиснику 10 років тюрми, інший – проведе за гратами 15 років.

Як повідомлялось раніше, донеччанин, який захоплював Маріуполь та Волноваху, отримав підозру.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті