Бойовики, які штурмували українські міста в Донецькій та Запорізькій областях, проведуть до 15 років за ґратами – СБУ

За матеріалами СБУ до 15 років за ґратами проведуть бойовики, які штурмували українські міста на Донеччині та у Запорізькій області. По це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 28 січня.

"У ході слідчо-оперативних дій зібрано доказову базу вини ще трьох бойовиків, які на початку повномасштабного вторгнення вступили до лав російських окупаційних угруповань, – сказано в повідомленні. – Там вони увійшли до складу бойових підрозділів Південного військового округу країни-агресора і брали активну участь у штурмі населених пунктів на сході та півдні України".

Уточнюється, що зловмисники потрапили в полон під час контрнаступу ЗСУ в минулому році. За матеріалами Служби безпеки суд призначив бойовикам покарання строком від 10 до 15 років ув’язнення.

Підкреслюється, що серед засуджених – чоловік, який ще у 2015 році приїхав у тимчасово окупований Донецьк і приєднався до терористичного угруповання "Восток". Після 24 лютого він воював проти Сил оборони в районі селища Піски, де і потрапив у полон.

Наступний злочинець – командир гранатометного підрозділу підконтрольної окупантам "народной милиции ДНР", який брав участь у бойових діях на Запорізькому напрямку.

"Ще один бойовик перебував у складі "100-й отдельной мотострелковой бригады 1-го армейского корпуса" ЗС РФ, – повідомляє СБУ. – У лавах окупантів займався ремонтом та обслуговуванням ворожої військової техніки".

На підставі зібраних доказів суд визнав трьох бойовиків винними за трьома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);

- ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

Ще одного бойовика засуджено за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше повідомлялось, що двоє колаборантів з Луганщини намагалися влаштуватись до українських держустанов й були затримані.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті