Бойовики "ДНР" зібралися судити ще п'ятьох іноземців із лав ЗСУ

У понеділок, 15 серпня, у так званій "ДНР" розпочнеться суд над п'ятьма іноземцями, які билися на боці України та захоплені в полон російською армією. Про це повідомляє Бі-бі-сі

Йдеться про трьох британців - Ділана Хілі, Джона Хардінга та Ендрю Хілла, і громадян Швеції та Хорватії Матіаса Густавссона і Векослава Пребега.

Їх судитимуть за кримінальною статтею. Процес пройде у закритому режимі, повідомляють джерела у так званій "ДНР".

У повідомленні нагадується, що росія, а також проросійська "влада" Донецької та Луганської областей у більшості випадків не визнають іноземців, що воюють на боці України, комбатанатами, а вважають їх найманцями. Комбатанти, на відміну від найманців, вважаються військовополоненими і вимагають поводження відповідно до міжнародних конвенцій.

Як саме звучить звинувачення, висунуте проти п'ятьох бійців, невідомо, але за аналогією з минулим нещодавно схожим процесом над двома британцями і марокканцем, можна припустити, що їм ставиться в провину незаконна участь у війні в рамках статті "кримінального кодексу" "ДНР" про "насильницьке захоплення" або насильницьке утримання влади".

Перший суд над іноземцями у червні цього року закінчився смертним вироком. Багато хто побоюється, що новий процес дасть такий само результат. У терористичній "ДНР" немає мораторію на страту.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті