Близькому другу ліквідованого Киви, який шпигував за ППО, присудили 15 років в'язниці

Суд виніс вирок соратнику ліквідованого зрадника Іллі Киви. Засуджений шпигував за комплексами протиповітряної оборони у Дніпропетровській області. Про це повідомляє у Телеграм Служба безпеки України (СБУ).

Як повідомляється, злочинець входив до найближчого оточення зрадника Киви, якого наприкінці 2023 року успішно ліквідували в росії.

Засуджений очолював у Дніпрі громадське об’єднання, яке було підконтрольне забороненій партії ОПЗЖ. Після початку повномасштабного вторгнення росії, ворожий агент залишився у місті для проведення підривної діяльності на користь ворога.

"За даними слідства, зловмисник намагався виявити та передавав агресору локації української ППО поблизу обласного центру. Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника під час спецоперації на території регіону восени 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними розслідування, засуджений є місцевим жителем Дніпра та ідеологічним прихильником рашизму, який у 2014 році познайомився з Кивою. Після початку повномасштабної війни чоловік перейшов на прямий зв'язок з представником російської розвідки. Для комунікації використовувались анонімні чати в популярному месенджері.

Засудженого було визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України - державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Суд призначив зраднику 15 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше в росії у ході спецоперації СБУ ліквідували ексдепутата Верховної Ради України від забороненої нині ОПЗЖ Іллю Киву.

Також в СБУ підтвердили, що стоять за ліквідацією Киви, Татарського, "генпрокурора ЛНР" Горенка, "депутата ЛНР" Попова та інших зрадників.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті