Близько 300 тис людей із чотирьох областей можуть евакуювати у разі аварії на ЗАЕС – заступник міністра енергетики

Близько 300 тисяч людей можуть евакуювати у разі аварії на ЗАЕС – за найпесимістичнішого сценарію розвитку події. Про це заявив перший заступник міністра енергетики України Юрій Власенко під час командно-штабних навчань у Запоріжжі 29 червня, пише "Укрінформ".

"Проводимо командно-штабні навчання, які пов'язані з можливою загрозою витоку радіації на ЗАЕС. Ще торік був створений відповідний антикризовий штаб, і такі навчання також проводилися, – сказав Власенко. – Зараз ми проводимо повторно навчання з урахуванням тих недоліків, які були минулого разу. Ми відпрацювали різні сценарії, в тому числі й найкритичніший, коли розповсюдження радіації ширше. Загалом близько 300 тисяч людей з чотирьох областей потрібно буде евакуювати: Запорізька – 138000, Дніпропетровська – 168000, Херсонська та Миколаївська – 22000 людей".

Він уточнив, що за такого розвитку подій в евакуації буде задіяно 20 потягів (в одному поїзді близько 2 тисяч людей).

Зазнчається, що у випадку реальної загрози в Запоріжжі буде розгорнуто три пункти деконтамінації (обмивки), організовано 23 збірних пункти, куди будуть приїжджати люди із забрудненої зони. Загалом для евакуації буде залучено 107 автобусів.

За словами голови Запорізької ОВА Юрія Малашка, здебільшого евакуація місцевого населення відбуватиметься в районах, тож буде задіяно близько 22,6 тисячі одиниць особистого транспорту, а також залізничний транспорт.

Раніше повідомлялось, що у двох областях України розпочинаються командно-штабні навчання на випадок аварії на ЗАЕС, населення просять не панікувати.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті