Блінкен застеріг від будь-яких мирних ініціатив, які можуть узаконити захоплення росією української території

Держсекретар США Ентоні Блінкен застеріг від будь-яких мирних ініціатив, які могли б допомогти узаконити захоплення росією української території, заявивши, що "справедливі та міцні" мирні зусилля мають стосуватися відповідальності агресора та відновлення України. Про це повідомляє "Голос Америки".

Виступаючи з промовою, в якій було викладено точку зору Вашингтона на вторгнення росії в Україну, Блінкен сказав, що найближчими тижнями та місяцями деякі країни, ймовірно, закликатимуть сторони до припинення вогню.

Але для того, щоб будь-які мирні зусилля були довгостроковими, сказав він, вони вимагають "повної участі та згоди" України і повинні підтримувати реконструкцію та відновлення України, а Москва повинна буде заплатити свою частку.

"Припинення вогню, яке просто заморожує наявні лінії фронту, дасть змогу Путіну консолідувати контроль над територією, яку він захопив, а потім відпочити, переозброїтися і знову атакувати. Це - не справедливий і не міцний мир, - сказав Блінкен. - Це узаконить захоплення Росією земель, винагородить агресора і покарає жертву".

Він додав, що, якщо і коли росія буде готова обговорювати "істинний мир", Вашингтон відповість і буде відкритий для ширшої дискусії про європейську безпеку, що знизить імовірність розширення конфлікту.

Блінкен також заявив, що Вашингтон працює з Україною та іншими союзниками над досягненням консенсусу навколо основних елементів міцного миру і вітає будь-які ініціативи, але сказав, що вони повинні підтримувати принципи статуту Організації Об'єднаних Націй.

"Ми підтримуватимемо зусилля (різних країн) - чи то Бразилія, чи то Китай, чи то будь-яка інша країна, - якщо вони допоможуть знайти шлях до справедливого і міцного миру", - додав Блінкен.

Як повідомлялося, США допоможуть Україні в будівництві "армії майбутнього".

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті