Блінкен закликав Конгрес США "негайно схвалити" додаткову допомогу Україні на $24.1 млрд

Державний секретар США Ентоні Блінкен засвідчив стабільність підтримки українського народу у боротьбі проти російського вторгнення та закликав Конгрес ухвалити запит адміністрації президента США Джо Байдена на додаткову безпекову, економічну та гуманітарну допомогу Україні. Про це Ентоні Блінкен сказав під час брифінгу у Державному департаменті США 15 серпня, - повідомляє "Голос Америки".

За словами державного секретаря, США та інші партнери України працюють над довгостроковими безпековими зобов’язаннями, щоб гарантувати Україні безпеку від російської агресії у майбутньому. 

"Наш департамент працює разом з українськими партнерами над довгостроковими безпековими зобов’язаннями, щоб допомогти Україні стримувати та, за потреби, захиститись проти російської агресії в майбутньому. Україна має чітко усвідомлювати, що наша підтримка постійна, так само – що багато інших країн нададуть схожі зобов’язання Україні", – заявив Блінкен.

"Я закликаю Конгрес негайно схвалити цей запит на додаткове фінансування", – наголосив держсекретар.

За словами Блінкена, Сполучені Штати й десятки інших країн продовжать підтримувати українців допоки Україна не здобуде справедливий та міцний мир.

"Минулого тижня президент Байден запросив $24.1 мільярди від Конгресу, виконуючи обіцянку і продовжуючи підтримку безпекових, економічних та гуманітарних потреб України, а також допомогу іншим країнам, які відчувають наслідки війни Росії. Українці ведуть боротьбу за свої життя, свободу та за своє майбутнє", – прокоментував Блінкен запит Білого Дому на додаткову допомогу Україні.

Як повідомлялося, в США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $200 мільйонів.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті