Благодійна організація Caritas Polska розширить програму допомоги ще на 500 українських сімей

Католицька благодійна організація Caritas Polska планує розширити програму «Сім’я-сім’ї» на Харківську область. Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що після розширення програми допомогу отримають ще 500 родин із Харківсько-Запорізької єпархії.

У жовтні 2022 року Caritas Polska у співпраці зі своєю сестринською організацією Caritas-SPES запустили програму «Сім’я-сім’ї», спрямовану до сімей, які вирішили залишитися в Україні. Caritas надає безпосередню грошову допомогу найбільш потребуючим сім’ям. Вартість підтримки становить приблизно 2400 грн на особу (приблизно 300 злотих на місяць).

«Внаслідок війни, яка триває, 17,7 млн ​​українців потребують гуманітарної допомоги. Крім 7,8 млн українців, які рятувались від війни, в тому числі в Польщі, ще 6,3 млн стали внутрішньо переміщеними особами. Вони страждають від відсутності роботи, відключення електроенергії та тепла, дефіциту продуктів харчування чи палива на зиму», - повідомляє Caritas Polska.

«За кілька місяців дії програми ми надали допомогу аж 650 родинам, тобто близько 1300 особам у Києво-Житомирській єпархії», - нагадали в організації.

Благодійники Caritas Polska повідомили, що у 2023 році їх організація планує розширити програму на Харківську область. Допомога надійде ще до 500 сімей (близько 1500 осіб) з Харківсько-Запорізької єпархії, через яку зараз проходить лінія фронту і яка особливо постраждала внаслідок обстрілів та відключень електроенергії.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті