Більшість лідерів країн Африки відмовилися їхати на саміт до путіна

Обставлений із помпою саміт "Росія-Африка", який покликаний продемонструвати нові дипломатичні зв'язки росії і, за заявами Кремля, "важливий, як ніколи", пройде в умовах бойкоту з боку глав більшості африканських держав. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Зазначається, що 38 із 54 країн Африки не надіслали своїх лідерів на саміт, який пройде 27-28 липня за участю путіна.

На рівні глав держав будуть представлені лише 17 країн, повідомив у вівторок помічник президента РФ Юрій Ушаков. Ще 10 африканських держав відправили прем'єр-міністрів на захід у Петербург. Майже половина учасників саміту надіслали делегації рівнем нижче: 17 із них очолюють віцепрем'єри та міністри, а п'ять - просто посли. П'ять африканських держав і зовсім відмовилися від участі в саміті.

За словами Ушакова, путін 28 липня виступить із великою промовою, у якій розповість про формування "нового світопорядку" на основі "багатополярності та рівності" всіх держав.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті