Бійці ГУР опанували американський гелікоптер Black Hawk, який вже бере активну участь у бойових діях

Бійці Головного управління розвідки опанували та використовують в бойових діях легендарний американський вертоліт Black Hawk. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України у Telegram.

"Днями на одному з напрямків фронту відбулися чергові тренування спецпідрозділів ГУР МО зі взаємодії з багатоцільовим гвинтокрилом Black Hawk. Спецпризначенці відпрацювали десантування бойових груп на поле бою, евакуацію, висадку з десантних тросів, а також нічні польоти", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають бійці і пілоти вертольоту, ця бойова машина значно випереджає радянські аналоги Мі-8 та Мі-24 практично за всіма характеристиками.

"Вертоліт вражає своєю надійністю, легкістю в експлуатації та бойовою живучістю", – розповідає бортінженер. За його словами, українські екіпажі освоїли "Black Hawk" надзвичайно швидко – за лічені години.

Даний тип вертольоту призначений для стрільби керованими і некерованими ракетами типу "Hellfire", а також призначений для підтримки піхоти та перевезення різноманітних вантажів. Для розвантаження групи з 12 бійців та евакуації іншої з поля бою вертольоту потрібно 3-4 секунди.

"За останній рік рівень наших пілотів колосально виріс. Наразі Україна з легкістю може прийняти близько сотні багатоцільових вертольотів типу "Black hawk", близько 50 ударних вертольотів типу "Apache", а також близько 40-60 вантажних вертольотів типу "Chinook". Таку кількість ми могли би прийняти з мінімальним часом на перенавчання наших пілотів", – запевняє перший пілот вертольоту з позивним "Маестро".

Як зазначив Маестро, цей Black Hawk вже бере активну участь у бойових діях, в тому числі на території ворога.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті