Безруков, Машков та Канделакі потрапили під санкції Канади як пропагандисти

Канада ввела нові санкції проти росії через серйозні порушення міжнародного миру та безпеки, які призвели до міжнародної кризи. До списку потрапили відомі російські пропагандисти. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на сайт уряду Канади 17 жовтня.

Канада розширила санкції щодо РФ, внісши до списків 34 нових прізвищ та одну юридичну особу.

У списки санкцій Канади в якості пропагандистів серед інших потрапили:

Тіна Канделакі російська журналістка грузинського походження, телеведуча та продюсерка. В лютому 2022 відкрито підтримала воєнну агресію росії щодо України.

Безруков Сергій Віталійович - російський актор театру, кіно, телебачення та дубляжу, театральний режисер. Підписав колективне звернення "Діячі культури росії - на підтримку позиції резидента по Україні та Криму".

Машков Володимир Львович - радянський та російський актор і режисер. Член партії "Єдина Росія". Машков підтримав війну росії проти України, активна фаза якої розпочалась 24 лютого 2022 року. 

Мединський Володимир Ростиславович - російський політик, державний діяч, письменник. Помічник Президента РФ з 24 січня 2020 року. Знаходиться від санкція США з 2017. Керівник російської делегації на переговорах між Україною та росією, які ввелись під російського повномаштабного вторгнення.

У список потрапили відомі російські пропагандисти та телеведучі. Також під обмеження потрапив всеросійський телеканал патріотично-пропагандистського спрямування "Зірка". Він належить Міністертсву оборони РФ.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Канади засудив звірства російської армії в Ізюмі.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті