Безпілотники над Кремлем були, але доказів причетності України немає - CNN

Кремль досі не надав фізичних доказів на підтвердження заяви щодо запобігання замаху України на життя президента РФ путіна, хоча й з’явилися відеозаписи, які нібито демонструють атаку безпілотників та її наслідки. Про це пише CNN після аналізу відеозаписів інциденту, - повідомляє Цензор.НЕТ.

"Відео, на якому видно дим, що підіймається з Кремля, було геолокалізоване CNN. Воно з'явилося на місцевому телеграм-каналі о 2:37 ночі за місцевим часом у середу. Перші повідомлення про інцидент з посиланням на Кремль з'явилися в російських державних ЗМІ ТАСС і РІА близько 14:33 за місцевим часом - приблизно через 12 годин.

Незабаром після перших повідомлень ЗМІ в соціальних мережах почало широко поширюватися ще одне відео, на якому видно момент вибуху безпілотника над Кремлем. На відео видно, як дрон летить до куполоподібного даху будівлі, після чого відбувається те, що виглядає як невеликий вибух. На цьому відео видно, як двоє людей піднімаються на купол з ліхтариками, і видно, як вони пригинаються донизу безпосередньо перед моментом вибуху. Люди, які піднімаються, не присутні на першому з цих відео, але з'являються на другому, що дозволяє припустити, що вони реагували на пожежу, спричинену першим безпілотником, під час появи наступного дрона", - повідомляють журналісти.

CNN проаналізувала відеозаписи, поширені російським державним каналом ТВЦ, з яких випливає, що два окремі безпілотники з'явилися в різних напрямках за кілька хвилин один від одного, судячи з часу, показаного на годиннику на Спаській вежі, розташованій неподалік. Перший дрон був помічений над Кремлем о 2:27 ночі за місцевим часом. Він вибухнув над Сенатським палацом, після чого на його даху почалася пожежа. Другий безпілотник був зафіксований о 2:43 ночі, і його уламки впали на територію Кремля. Якщо перший безпілотник спричинив пожежу на вершині купола, то другий натомість вибухнув у повітрі.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков не згадав про інцидент у середу під час звичайної розмови з журналістами близько 12:30 за місцевим часом, приблизно за дві години до появи повідомлень у ЗМІ.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський сказав 3 травня від час пресконференції учасників саміту країн Північної Європи, що Україна не має стосунку до "атаки" безпілотниками на Кремль, про що раніше заявила російська влада.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті