Безпілотники долетіли до Кремля й "хлопнули". Російська влада звинуватила Україну

До Кремля прилетіли безпілотники близько 3 години ранку 3 травня. Відповідні відео розмістили місцеві Телеграм-канали. Пресслужба Путіна заявила, що Україна спробувала завдати удару безпілотниками по Кремлю, пише "BBC News. Русская служба".

"Два безпілотні літальні апарати були націлені на Кремль. У результаті вжитих військовими і спеціальними службами своєчасних дій із застосуванням систем радіолокаційної боротьби апарати були виведені з ладу", – йдеться в заяві прес-служби.

Згідно з цією заявою, постраждалих унаслідок інциденту немає.

Якого розміру і моделі були безпілотники, падіння яких на території Кремля не завдало шкоди, звідки їх було запущено і як вони долетіли до самого центру російської столиці, російська влада поки не пояснює.

"Хлопок за силою був схожий на гуркіт грому, пишуть сусіди з вулиці Серафимовича, – написав о 3:16 3 травня один із місцевих телеграм-каналів, який розмістив два відео інциденту, знятих із різних ракурсів. – Також жителі "Будинку на набережній" бачили іскри в небі та людей з ліхтариками біля Кремлівської стіни після хлопків. Підсвічування Кремля і Кремлівської набережної зараз вимкнено".

Уточнюється, що вулиця Серафимовича розташована через річку від Кремля, поруч із Болотною площею. На ній стоїть "Будинок на набережній", з якого відкривається гарний вид на Кремль.

Як передають російські державні агентства, Кремль заявляє, що розцінює цей інцидент як "терористичну акцію" і "залишає за собою право вжити заходів у відповідь".

Раніше повідомлялося, що в Брянській області безпілотники атакували російський військовий аеродром.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті