Тікали до ЄС через невизнане Придністров’я: СБУ ліквідувала канал для ухилянтів (ФОТО)

СБУ ліквідувала канал втечі ухилянтів до ЄС через самопроголошене Придністров’я. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 25 листопада.

"У результаті масштабної спецоперації контррозвідки СБУ на кордоні із самопроголошеним Придністров’ям нейтралізовано потужне злочинне угруповання, яке очолював "громадянин" невизнаної республіки, – сказано в повідомленні. – Зловмисники, за участі корумпованого прикордонника, організували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку".

Зазначається, що нелегальний "трафік" пролягав до сусідніх європейських країн через територію так званої "ПМР".

Вартість таких "послуг" становила від 5,5 тисяч доларів з клієнта. Сума залежала від його матеріальних можливостей і терміновості виїзду.

Маршрути прихованої втечі ухилянтів проходили поза контрольно-пропускними пунктами держкордону. Для проїзду по пересіченій місцевості зловмисники використовували власний автотранспорт.

Уточнюється, що до складу угруповання входило декілька мешканців прикордоння. Саме вони підшукували потенційних клієнтів для нелегального виїзду до зарубіжних країн. При цьому житель невизнаного Придністров’я виконував роль "провідника" і надавав відповідні інструкції щодо подальших дій за кордоном.

"Співробітники СБУ задокументували злочинну схему і затримали всіх учасників угруповання на спробі вивезення за межі України трьох "втікачів", – пише відомство.

Зазначається, що під час обшуків за місцями перебування затриманих правоохоронці виявили:

- готівку, одержану незаконним шляхом;

- мобільні телефони із доказами протиправних дій.

Підкреслюється, що фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що СБУ знешкодила канал виїзду ухилянтів у РФ з вартістю "квитка" 8 тисяч доларів.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті