Бельгія відкриє в Києві та Харкові офіси Агентства з розвитку

Бельгія відкриє в Україні два офіси Агентства з розвитку. Про це повідомив прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо на пресконференції в Києві 24 лютого, пише "Інтерфакс. Україна".

"Відновлення України - це пріоритет. Бельгія вирішила відкрити офіс Агентства з розвитку тут, у Києві. І наступного тижня відкриватиметься також офіс у Харкові. Це регіон, який ми будемо відбудовувати", - сказав де Кроо.

За словами прем'єра Бельгії, "...ні українські платники податків, ні бельгійські, ні європейські, ні канадські не повинні платити за відновлення України. Це Росія, яка буде платити за відновлення України, і разом з Європейською комісією ми опрацьовуємо ці рішення".

Де Кроо також зазначив також, що Бельгія надасть Україні військову допомогу більш ніж на 1 млрд євро. 

"Ми є частиною коаліції F-16 із самого початку. І ми тренуємо ваших пілотів, щоб вони могли скоріше застосувати F-16 для захисту вашого неба", - сказав він.

Крім того, прем'єр Бельгії подякував Єврокомісії за "відмінну роботу, яку вона робить над надходженням від заморожених активів".

"1700 військовослужбовців уже підготовлені бельгійськими збройними силами. Сьогодні в Києві ми впевнені в тому, що маємо зробити більше, маємо робити це швидше і ефективніше. І всі європейські країни шукають усі можливі варіанти надання вам необхідних боєприпасів якомога швидше. І найближчими днями або тижнями ми повинні знайти спільне рішення", - зазначив також де Кроо.

Раніше повідомлялось, що Фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія відкриє оборонний офіс у Києві.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті