Білорусь офіційно звинуватила Україну у підготовці удару – МЗС

Білорусь офіційно звинуватила Україну у підготовці завдання удару по території країни. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко 9 жовтня у Facebook.

"Ввечері 8 жовтня до МЗС Білорусі запросили посла України в Мінську Ігоря Кизима, якому вручили дипломатичну ноту. У ноті білоруська сторона стверджує, що Україна нібито планує завдання удару по території Білорусі", - повідомив дипломат.

Ніколенко наголосив, що ця інформація не відповідає дійсності та відкинув "чергові інсинуації білоруського режиму". За його словами, такі дії можуть бути частиною російського плану щодо здійснення провокації, щоб надалі звинуватити саме Україну.

"Влада в Білорусі повинна перестати виконувати забаганки кремля і негайно припинити надавати підтримку росії у здійсненні її агресії проти України", - заявив Ніколенко.

Також представник МЗС закликав білоруський народ не піддаватися провокаціям.

Нагадаємо, раніше диктатор Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь у російській війні.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті