Байден звернувся до Конгресу із запитом про додаткове фінансування допомоги Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена звернулася з офіційним листом до Конгресу щодо виділення додаткового фінансування для вирішення критичних потреб, у тому числі для допомоги Україні, а також країнам, постраждалим від війни РФ. Про це повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні адміністрація надсилає до Конгресу запит про додаткове фінансування для задоволення трьох груп критично важливих потреб у екстреному фінансуванні", - зазначається в документі.

При цьому пропонується виділити кошти у межах потенційної короткострокової резолюції Конгресу, яка діятиме в першому кварталі 2024 фінансового року (з 1 жовтня поточного року – ред.).

На першій позиції зазначена потреба подальшої підтримки України.

"Попередні додаткові асигнування на пряму військову допомогу, економічну та гуманітарну допомогу, а також іншу підтримку були витрачені або майже витрачені. Адміністрація просить додаткове фінансування оборонної, економічної та гуманітарної допомоги з метою підтримки України, а також країн і вразливих верств населення в усьому світі, які постраждали від неспровокованого та жорстокого вторгнення РФ в Україну",- зауважується в листі.

Запит включає понад $13 мільярдів на допомогу у сфері безпеки, $8,5 мільярда на економічну й гуманітарну підтримку України через фонди Держдепартаменту та USAID, а також $2,3 млрд по лінії Мінфіну США, щоб Україні не довелося покладатися на кабальне фінансування Китаю або з інших джерел.

У цьому контексті також наголошується, що Сполучені Штати націлені на підтримку глобальному опору війни РФ, а також на забезпечення надійної альтернативи примусовому кредитуванню та інфраструктурним проєктам Китаю в бідних країнах. З цією метою Білий дім також просить Конгрес виділити $3,3 мільярда для забезпечення програм Світового банку, а також забезпечити позики для реалізації програм МВФ.

"Крім того, адміністрація просить виділити $200 мільйонів на протидію дестабілізуючій діяльності ПВК «Вагнер» та інших російських злочинців в африканських країнах, що включає фінансування для зміцнення демократичних інститутів і безпеки африканських країн",- додається в листі.

Іншою проблемою, яка потребує критично важливого фінансування, зазначена підтримка американських громад по всій країні, які зазнали втрат від природних катастроф, викликаних екстремальними погодними умовами. Крім того, в документі міститься запит на зусилля щодо зменшення припливу наркотиків через американський кордон.

Нагадаємо, Україна надала Пентагону звіт по використанню касетних боєприпасів. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті