Байден запевняє: США здатні підтримати Україну та Ізраїль одночасно

Президент США Джо Байден заявив, що не можна дозволити росії окупувати Україну, оскільки наступними можуть бути такі країни, як Польща. В інтерв'ю телеканалу CBS у неділю американський лідер також сказав, що Сполучені Штати здатні підтримати Україну та Ізраїль одночасно, - повідомляє "Польське радіо".

Виступаючи в популярній програмі «60 хвилин», Джо Байден заявив, що однією з його цілей було зупинити путіна, який вчинив воєнні злочини, від окупації незалежної країни - України, яка межує із союзниками США по НАТО.

«Уявімо, що було б зараз, якби йому це вдалося. Чи не почалася б якась велика війна в Європі, в яку б нас не було втягнуто? Ми не хочемо, щоб це сталося», - сказав Байден.

Американський президент висловив переконання, що путін не зупинився б на Україні і міг би напасти на такі країни, як Польща, що означатиме вступ США у війну.

Джо Байден підкреслив, що США мають потенціал впоратися з обома глобальними кризами - в Ізраїлі та Україні.

«Ми наймогутніша країна в історії світу. Ми в змозі впоратися з обома ситуаціями та зберегти нашу обороноздатність на міжнародній арені», - сказав він.

Байден додав, що його мета - забезпечити збереження демократії, в чому Україна має ключове значення.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті