Байден погодився на посилення імміграційної політики, шоб допомогти Україні - WSJ

Американська газета The Wall Street Journal пише, що президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, яку вимагали республіканці, щоб уникнути критики та забезпечити допомогу Україні. Про це повідомляє ЛІГА.

Як повідомляється, у Сенаті розробляють імміграційну угоду, яка обмежить можливість мігрантів просити притулку. Вона має бути ухвалена в обмін на нову військову допомогу для України та Ізраїлю. WSJ зазначає, що вона "має великі шанси, хоча республіканці висувають жорсткіші умови".

Журналісти зазначають, що раніше за свою кар'єру Байден практично не брав участі в боротьбі за імміграційну реформу.

Таким чином американський лідер йде на компроміс із Конгресом. Як стверджує WSJ, це пов'язане не лише з забезпеченням допомоги Україні, а й з критикою серед американців.

За опитуваннями CBS News, проведеними на початку січня, рейтинг Байдена щодо розв'язання питань імміграції був рекордно низьким: 68% опитаних сказали, що не схвалюють його міграційної політики, а також 63% хочуть, щоб президент посилив її.

Раніше лідер меншості Республіканської партії в Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що очікує на розгляд допомоги Україні наступного тижня. Спікер Палати представників США Майк Джонсон традиційно наголосив, що подальшу допомогу Україні буде схвалено лише після розв'язання питання безпеки кордону з Мексикою.

Як повідомлялося, США витратили 10% оборонного бюджету, щоб знищити 50% російського озброєння. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті