Байден має великі сумніви, що Китай братиме перед росією "якісь зобов'язання"

Під час зустрічі 24 березня в Оттаві прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та президент США Джо Байден виступили єдиним фронтом проти авторитарних режимів. Про це повідомляє "Голос Америки".

На спільній прес-конференції Байден поставив під сумнів рівень співпраці Китаю та росії, зазначивши, що Китай поки не поставив росії зброї для використання проти України.

Глава Білого дому зазначив, що США зміцнили свої альянси, у тому числі – по лінії НАТО та «Великої сімки», з Південною Кореєю та країнами «Чотирьохстороннього діалогу», до якого, крім США, входять Австралія, Індія та Японія.

«Ми значно розширили наші альянси, – сказав американський лідер. – Скажіть, як ви подивитесь на ситуацію, в якій Китай бере на себе значні зобов'язання перед Росією. Які зобов'язання вони можуть взяти?».

Як повідомлялося, міністр оборони США в Конгресі назвав путінську росію "гострою загрозою" та запевнив у продовженні підтримки України.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті