Австрійська газета показала посвідчення бійця "Азова" на ім'я VIP-пропагандиста Кремля Маргарити Симоньян (ФОТО)

Австрійська газета Exxpress, яка опублікувала фейкову новину про смерть нібито вбивці Дарії Дугіної, підтвердила її фотографією посвідчення бійця "Азова" на ім'я VIP-пропагандиста Кремля Маргарити Симоньян.

Видання повідомило, що правоохоронці виявили тіло українки Наталії Вовк із 17 ножовими пораненнями. Саме цю жінку ФСБ бездоказово звинуватило у замаху на дочку ідеолога російського фашизму. Російські чекісти продемонстрували посвідчення бійця "Азова" на ім'я Вовк. Експерти одразу заявили, що посвідчення фейкове та містить сліди багаторазової обробки у програмі Adobe Photoshop. У цьому ж редакторі було зроблено кілька жартівливих посвідчень із фотографіями та іменами російських пропагандистів, які активно розповсюджували брехню про Наталію Вовк.

Одну з таких підробок австрійські журналісти використали у "новини" про вбивство української "кілерки". Фотографія Маргарити Симоньян у формі військовослужбовця Національної гвардії України стала ілюстрацією для фейкової новини.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті