Австралія позбавила росію земельної ділянки для посольства

Влада Австралії припинила договір оренди щодо ділянки, яка була виділена раніше для будівництва нового посольства росії. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ABC Australia.

Рішення було прийнято через те, що російська сторона пропустила трирічний термін для проведення будівництва, і тепер росіяни мають звільнити ділянку протягом 20 днів.

РФ отримала дозвіл на будівництво у 2011 році, але воно затримувалося роками. Влада Канберри пояснила свій крок тим, що незавершені роботи погіршують загальну естетику, важливість і гідність території, відведеної для дипломатичних місій та іноземних представництв у національній столиці. Також вони заперечили, що це рішення пов'язане із вторгненням росії в Україну.

Російське посольство заявило, що шукає юридичної консультації щодо "безпрецедентного та вкрай небажаного кроку".

Як повідомлялось раніше, росія внесла Австралію до списку "недружніх країн" разом з Багамськими островами.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті