Атлантична рада та понад 40 експертів закликають Байдена розпочати процес вступу України до НАТО

Атлантична рада і група з понад 40 експертів, колишніх високопосадовців, ухвалили звернення до президента США Джо Байдена з проханням прискорити процес вступу України до НАТО. Про це повідомила пресслужба Київського безпекового форуму.

"На саміті НАТО у Вашингтоні, який відбудеться наступного року, мають бути ухвалені рішення, які прискорять вступ України до НАТО", - сказав директор Центру Євразії Атлантичної ради, посол США в Україні у 2003-2006 роках Джон Гербст, слова якого наводить пресслужба Форуму в понеділок.

Таку думку він висловив під час спеціальної події Київського безпекового форуму, де було презентовано це звернення.

За словами Гербста, створення цього документа пов'язане з липневим самітом НАТО у Вільнюсі, оскільки багато хто був розчарований його результатами.

"Тому ми створили групу експертів, спеціалістів, колишніх високопосадовців, щоб вирішити, що можна зробити, щоб прискорити вступ України до НАТО через Вашингтонський саміт, який відбудеться наступного року", - сказав Гербст.

Як зазначив Гербст, до цієї групи увійшли дуже поважні фахівці, які обіймали високі посади: колишні посли, дипломати, керівники військових структур у Європі.

"Наша підтримка - це не філантропія, а розумна інвестиція і захист американських інтересів... Якби Путін переміг Україну - а цього не буде, доки Америка підтримує Україну - він би напав на Польщу, країни Балтії, і вартість цієї агресії для США і НАТО була б вищою, ніж поточна допомога Україні", - сказав Гербст. "Тому ми потребуємо рішучого кроку до членства України в НАТО, який потрібно зробити на саміті у Вашингтоні", - резюмував він.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що усі члени Альянсу погодились, що Україна стане членом НАТО. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті