Усі члени Альянсу погодились, що Україна стане членом НАТО - Столтенберг

Усі члени Альянсу погодились, що Україна стане членом НАТО. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" у Брюсселі у середу, 11 жовтня.

За словами Столтенберга, ЗСУ перевищили всі очікування і відбили 50% території, яка була захоплена росією з лютого минулого року. 

Він додав, що росія стала набагато слабшою у військовому плані, економічному та ізольована політично, але немає жодних ознак, що президент РФ відмовився від своїх амбіцій. 

“Ми повинні підіймати наші ставки теж і надавати подальший потік зброї і боєприпасів Україні. Чим міцніше буде Україна на полі бою, тим міцнішою буде позиція України за столом перемовин. Ми повинні зробити все, щоб історія себе не повторювала, тому усі члени Альянсу погодились, що Україна стане членом НАТО”, — сказав Столтенберг.

Він пояснив, що на саміті НАТО у Вільнюсі, в першу чергу, зняли потребу у ПДЧ (Плані дій щодо членства) та ввели програму, щоб досягти повної оперативної сумісності українських Збройних Сил з силами Альянсу.

“Крім того, Рада НАТО- Україна означає, що ми сидимо за одним столом, як рівні. Ваша боротьба, Володимире, це наша боротьба. Ваша безпека — наша безпека, ваші цінності — наші цінності”, — сказав Генсек НАТО.

На пресконференції перед початком зустрічі міністрів оборони країн НАТО у форматі “Рамштайн”, Столтенберг сказав, що союзники зустрічаються, щоб мобілізувати більше підтримки для України.

“Йдеться про протиповітряну оборону, про артилерію, про боєприпаси. І я вітаю нову заяву, яку ми почули від Румунії, а також від Німеччини, і я очікую, що більше союзників по НАТО зроблять подальші заяви сьогодні про більшу підтримку України, тому що нам потрібно продовжувати і посилювати її підтримку”, — сказав Генсек НАТО.

Як повідомлялося, у Міноборони заявили, що Україна за стандартами НАТО вже перевищила показники деяких країн Альянсу. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті