Атака дронів спричинила пожежу і зупинку роботи російського НПЗ в Краснодарському краї

Нафтопереробний завод у Слов'янську-на-Кубані в Краснодарському краї Росії частково призупинив роботу через атаку дронів 27 квітня. Про повідомив голова Слов'янського адміністративного району Краснодарського краю Роман Синяговський у Телеграм, а також західні ЗМІ.

"За словами одного керівників підприємства, робота на заводі була "частково призупинена" після того, як 10 безпілотних літальних апаратів (БПЛА) влетіли на НПЗ, викликавши пожежу", - пише "Голос Америки".

Як повідомив Синяговський, усього було дев'ять нападів на резервуарний парк і та інші об'єкти підприємства.

Британська газета The Guardian звертає увагу на те, що росія повідомила, що перехопила 68 українських безпілотників у ніч із п'ятниці на суботу на півдні Краснодарського краю та над анексованим Кримом.

У той же час, згідно з інформацією міноборони РФ, усі вони були збиті,  не завдавши шкоди: 66 безпілотників нібито було збито над Краснодаром, а два інші - над анексованим Кримським півостровом.

Як зауважив у мережі Х (Twitter) кореспондент газети The Wall Street Journal Ярослав Трофимов, атака безпілотників, що спричинила пожежу, вразила і інший нафтопереробний завод на північному Кавказі.

"Україна продовжує атакувати російські нафтопереробні заводи безпілотниками. Масований нічний наліт на Краснодарський край на північному Кавказі, серед інших цілей уражені Слов’янський та Ільський нафтопереробні заводи", - написав Трофимов.

Раніше з посиланням на СБУ повідомляось, що Українські дрони вразили ключові технологічні об‘єкти двох НПЗ та військовий аеродром в Краснодарському краї.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті