Арахамія виступив проти блокування рахунків "ухилянтів" у законопроєкті про мобілізацію

Норма про блокування рахунків громадян, які ухиляються від військової служби, що прописана у законопроєкті №10449 про мобілізацію, є неприйнятною. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у Telegram.

"Вчора проголосували в першому читанні законопроект №10449 щодо військової служби, мобілізації та обліку. Питання до нього є у всіх. Будемо працювати над ними в комітеті до другого читання", - повідомив він.

Зокрема, він назвав точно неприйнятними норми щодо блокування особистих рахунків громадян.

"Не бачу в Раді тих, хто би таке підтримував", - зазначив нардеп.

Крім того, за його словами, буде переглянутий "підхід до аспірантів", а також питання щодо мобілізації людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає.

"Це питання, які вже в роботі. Також працюємо в міжфракційній робочій групі над іншими пунктами законопроекту. Маємо збалансувати інтереси військового командування, бізнесу і громадян. Завдання не з легких, роботи буде багато", - підкреслив Арахамія.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада прийняла в першому читання оновлений законопроєкт про мобілізацію.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті