Антикорсуд стягнув у дохід України авіаобладнання міноборони Білорусі

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила позов Міністерства юстиції  України до міністерства оборони Республіки Білорусь та застосувала санкцію, передбаченої пунктом 1-1 ч.1 ст. 4 Закону України «Про санкції», - повідомила пресслужба антикорсуда.

"ВАКС стягнув у дохід держави майно, яке належить Міністерству оборони Республіки Білорусь, а саме складові системи електричного авіаційного пуску", - йдеться у повідомленні.

Видання "Дзеркало тижня" зазначило, що позови про націоналізацію майна Міноборони білорусі та російської компанії "Волга-Днєпр" подало Міністерство юстиції України. Йдеться про:

шість авіадвигунів типу Д-18Т для літаків АН-124-100 "Руслан" (належать "Волга-Днєпр");авіадвигун АІ-25ТЛ та повітряний стартера СВ-25ТЛ (належать міноборони білорусі);

Двигун виробництва "Мотор Січі" призначений для встановлення на пасажирські та транспортні літаки. Стартер використовується для його запуску. 

Білоруські медіа припускають, що йдеться про комплектуючі, які міністерство купило в України або відправляло на ремонт до широкомасштабної війни.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті