Аналітики ISW спрогнозували дії росіян у разі ймовірного захоплення ними Авдіївки

У разі окупації Авдіївки росіяни не зможуть швидко просунутися й захопити великі населені пункти на захід від міста, бо російські війська зазнали дуже великих втрат, і для захоплення нових територій їм потрібен тривалий період відновлення й відпочинку. Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW) від 15 лютого.

"Потенційне захоплення Авдіївки Росією не матиме оперативного значення і, найімовірніше, принесе Кремлю лише негайну інформаційну та політичну перемогу", - пишуть аналітики.

Підкреслюється, що російська наступальна спроба захопити Авдіївку підкреслює нездатність російських військових провести успішне оперативне охоплення або оточення на Україні.

На думку аналітиків ISW, потенційне захоплення Авдіївки дало б Кремлю бойову перемогу, нехай і тактичну, для просування серед внутрішньої аудиторії напередодні президентських виборів у росії в березні 2024 року. Тобто, дало б можливість створити саме інформаційний ефект. 

"Російські ультранаціоналісти, особливо ті, хто пов'язаний із "Донецькою Народною Республікою" ("ДНР"), уже давно стверджують, що захоплення Авдіївки витіснить українські сили із зони удару по Донецьку і тим самим убезпечить обласний центр окупованої Донецької області", - йдеться у зведенні.

На думку аналітиків ISW, українські сили зможуть і надалі наносити удари по російських об'єктах у ближньому тилу на околицях Донецька як вогнем із закритих позицій, так і з дальньої дистанції, незалежно від захоплення росією Авдіївки. 

"Проте Путін, імовірно, спробує представити потенційне захоплення Авдіївки як значну перемогу, що закріплює контроль над окупованим Донецьком, російському ультранаціоналістичному співтовариству і широкій російській громадськості", - підкреслюється у зведенні.

Раніше у Байдена заявили, що Авдіївку можуть окупувати через брак артснарядів у ЗСУ, ситуація критична.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті