Аналітики ISW спрогнозували дії росіян у разі ймовірного захоплення ними Авдіївки

У разі окупації Авдіївки росіяни не зможуть швидко просунутися й захопити великі населені пункти на захід від міста, бо російські війська зазнали дуже великих втрат, і для захоплення нових територій їм потрібен тривалий період відновлення й відпочинку. Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW) від 15 лютого.

"Потенційне захоплення Авдіївки Росією не матиме оперативного значення і, найімовірніше, принесе Кремлю лише негайну інформаційну та політичну перемогу", - пишуть аналітики.

Підкреслюється, що російська наступальна спроба захопити Авдіївку підкреслює нездатність російських військових провести успішне оперативне охоплення або оточення на Україні.

На думку аналітиків ISW, потенційне захоплення Авдіївки дало б Кремлю бойову перемогу, нехай і тактичну, для просування серед внутрішньої аудиторії напередодні президентських виборів у росії в березні 2024 року. Тобто, дало б можливість створити саме інформаційний ефект. 

"Російські ультранаціоналісти, особливо ті, хто пов'язаний із "Донецькою Народною Республікою" ("ДНР"), уже давно стверджують, що захоплення Авдіївки витіснить українські сили із зони удару по Донецьку і тим самим убезпечить обласний центр окупованої Донецької області", - йдеться у зведенні.

На думку аналітиків ISW, українські сили зможуть і надалі наносити удари по російських об'єктах у ближньому тилу на околицях Донецька як вогнем із закритих позицій, так і з дальньої дистанції, незалежно від захоплення росією Авдіївки. 

"Проте Путін, імовірно, спробує представити потенційне захоплення Авдіївки як значну перемогу, що закріплює контроль над окупованим Донецьком, російському ультранаціоналістичному співтовариству і широкій російській громадськості", - підкреслюється у зведенні.

Раніше у Байдена заявили, що Авдіївку можуть окупувати через брак артснарядів у ЗСУ, ситуація критична.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті