Amnesty International шкодує про "страждання" українців і не виправдовує злочини РФ в Україні

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International шкодує про "страждання та гнів", які були викликані її заявою від 4 серпня про українських військовослужбовців. Про це йдеться у коментарі AI агентству Reuters.

"Amnesty International глибоко шкодує про страждання та гнів, які викликав наш прес-реліз про тактику ведення бойових дій українськими військовими", - наголошується в ньому.

При цьому в Amnesty International заявили, продовжують дотримуватися своїх висновків щодо того, що AI виявила українські збройні сили поряд із цивільними будинками у 19 містах та селах.

"Це не означає, що Amnesty International покладає на українські сили відповідальність за порушення, вчинені російськими військами, або що українські військові не вживають адекватних запобіжних заходів в інших частинах країни", - йдеться в повідомленні.

"Ми маємо бути дуже чіткими: жодні задокументовані нами дії українських сил жодним чином не виправдовують порушення з боку Росії".

Як повідомлялося раніше, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові нібито наражають на небезпеку громадянське населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях. В Офісі президента на це відповіли, що життю українців загрожує лише російська армія, а заяви Amnesty International не що інше, як участь у російській кампанії з дискредитації України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті