Amnesty International шкодує про "страждання" українців і не виправдовує злочини РФ в Україні

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International шкодує про "страждання та гнів", які були викликані її заявою від 4 серпня про українських військовослужбовців. Про це йдеться у коментарі AI агентству Reuters.

"Amnesty International глибоко шкодує про страждання та гнів, які викликав наш прес-реліз про тактику ведення бойових дій українськими військовими", - наголошується в ньому.

При цьому в Amnesty International заявили, продовжують дотримуватися своїх висновків щодо того, що AI виявила українські збройні сили поряд із цивільними будинками у 19 містах та селах.

"Це не означає, що Amnesty International покладає на українські сили відповідальність за порушення, вчинені російськими військами, або що українські військові не вживають адекватних запобіжних заходів в інших частинах країни", - йдеться в повідомленні.

"Ми маємо бути дуже чіткими: жодні задокументовані нами дії українських сил жодним чином не виправдовують порушення з боку Росії".

Як повідомлялося раніше, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові нібито наражають на небезпеку громадянське населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях. В Офісі президента на це відповіли, що життю українців загрожує лише російська армія, а заяви Amnesty International не що інше, як участь у російській кампанії з дискредитації України.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті