Американський пілот розповів про нюанси інтеграції винищувачів F-16 в ЗСУ

Інтеграція винищувачів F-16 в ЗСУ буде повільна та дуже поступова. Про це заявив американський військовий пілот, волонтер і військовий інструктор Пітер Грінбур в ефірі "Еспресо"

"Було б надто оптимістично думати, що F-16, навіть значна їх кількість можуть просто пронестися, а потім очистити все від ворожих ракет "земля-повітря" та очистити небо від ворожих літаків. Отже, це дуже складна і складна проблема, на вирішення якої західні війська, війська НАТО витратили величезні суми грошей, зусиль, тактики, зброї та технологій. Не всі ці технології прибудуть в Україну, це суть. Цілком ймовірно, що для початку в Україні буде невелика кількість F-16. Пілоти за визначенням будуть новачками на своїх літаках. Тож я б очікував дуже поступової та, на жаль, дуже повільної інтеграції F-16 у загальну систему, загальну картину війни", - заявив Грінбур. 

За його словами, винищувачі F-16 Україна може використовувати також і для захисту цивільної інфраструктури. 

"Гарні новини в тому, що F-16 це дуже вдала система. Вони вже давно використовуються, вони добре зібрані і багато країн їх використовують. Важливо розуміти, що це більше, ніж просто літак, ніж просто фізична оболонка, знаєте, крила, двигун. Ці речі є частиною більшої системи. Він включає в себе датчики, зброю, радари і, що більш важливо, всю систему, яка підтримує F-16, включно з розвідувальною системою спостереження,  яка багато чого в себе включає. Я вважаю, що головне для F-16, це  коли вони будуть успішно працювати в Україні, полягає в тому, що вони, певним чином додадуть обороні України, захистять як міську інфраструктуру цивільного населення, так і, я вважаю, допоможуть українським солдатам на полі бою", - зазначив експерт. 

Нагадаємо, держсекретар США повідомив, коли Україна отримає винищувачі F-16. 

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті