Активістки з Луганщини влаштовують аукціон в рамках "Аури міста": кошти від продажу картин підуть на дрони (ФОТО)

Громадська організація "Центр спільного розвитку (ЦСР) "Дієва громада", релокована з Луганської області на Закарпаття, влаштовує аукціон, мета якого – придбання дронів для ЗСУ. Торги стартують 3 грудня, повідомила "ОстроВу" голова громадської організації Оксана Очкурова.

"У Сваляві на Закарпатті вже понад два місяці триває наш проєкт Артрезиденція "Аура міста", і в рамках цього проєкту п’ятеро українських художників та художниць написали близько 30 робіт на тему "Евакуйовані", – розповідає Очкурова. – Картини будуть продані на аукціоні, а на виручені кошти ми плануємо придбати дрони для ЗСУ".

Вона зазначила, що виставка, якою стартує аукціон, почне працювати 3 грудня у Сваляві.

"На аукціоні будуть представлені не лише картини п’яти художників – резидентів проєкту Артрезиденція "Аура міста", але й роботи інших українських митців, які виявили бажання долучитись до нашої акції", – каже художниця Олена Каїнська, куратора Артрезиденції "Аура міста".

Таким чином, як зазначають організаторки заходу, на виставці (а відповідно, й на аукціоні) буде представлено не менше 50 картин, об’єднаних темою вимушеної евакуації, спровокованої війною.

"Крім картин, лотами будуть і світлини фотохудожниці зі Львова Дарії Бедернічек, – каже Оксана Очкуроваа. – Це роботи в стилі епохи Відродження, моделями для яких стали жінки-переселенки з різних куточків України, здебільшого з Луганської області".

Уточнюється, що купити на виручені кошти саме дрони-розвідники організаторкам заходу порадили земляки – українські військові.

"Хлопці кажуть, що саме дрони-розвідники – це те, що рятує їхнє життя, і саме дрони є свого роду розхідним матеріалом, тобто, їх ніколи не буває забагато", – зауважують організаторки заходу.

"Ми сподіваємось продати всі картини й світлини, які будуть представлені на аукціоні, – каже Очкурова. – Сподіваємось, що знайдуться люди, які захочуть мати їх у приватних колекціях і одночасно допомогти ЗСУ".

Раніше "ОстроВ" розповідав про те, як громадським активісткам з Луганської області вдалось релокувати зі Старобільщини на Закарпаття культурний проєкт "Аура міста"

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті