Акторка Олеся Жураківська зіграє "Корсиканку" на свій ювілей

Українська акторка Олеся Жураківська святкуватиме свій День народження на сцені МЦКМ (Жовтневий палац) - вона гратиме Жозефіну у виставі “Корсиканка”. Про це повідомляє прес-служба Театру на лівому березі Дніпра.

“Я ніколи не грала “Корсиканку” в свій День народження. І оскільки зараз гучно святкувати мені здається недоречним, то зіграти виставу - це можливість відсвяткувати, не святкуючи”, - зазначила акторка.

“Корсиканка” - одна з візитівок київського Театру на лівому березі. Для Олесі роль Жозефіни стала знаковою, бо саме з цієї вистави 20 років тому розпочався відлік її головних ролей в театрі та кіно. І всі ці роки “Корсиканка” збирає аншлаги по всій Україні. За 20 років незрівнянна Жозефіна з’явлаляся на сцені більше 250 разів. І кожного разу у виконанні Олесі Жураківської.

Для акторки “Корсиканка” у Жовтневому палаці - це можливість зібрати одночасно 2 тисячі глядачів та подарувати радість всім присутнім. “Кожна людина, яка сидітиме в цей день в цій величезній залі, буде для мене важливою та особливою. Як говорять, розділена з другом радість - це подвійна радість. І всі разом ми проживемо, сподіваюся, щасливу частинку свого життя”, - говорить Олеся Жураківська. 

В основу вистави покладена найпопулярніша п’єса чеського драматурга Іржі Губача. Поставив її режисер Олексій Лісовець, художник - Олег Луньов, автор музичного рішення - Олександр Курій. Дія відбувається у 1819 році на острові Святої Єлени, де у засланні, принижений та переможений, зустрічає старість великий імператор Наполеон. Тепер уся його велич — потонувше в часі минуле, а імператорський мундир — опудало на городі. Абсолютно несподівано в житті колишнього імператора з’являється корсиканка Жозефіна. Ця дивна, смішна і хоробра жінка змушує його забути про свою велич, та повертає прості людські бажання.

У виставі гратимуть актори Театру на лівому березі: Олеся Жураківська, Сергій Солодов, Андрій Мостренко, Святослав Фехтел, Олександр Божко, Юрій Литвин, Володимир Мовчан. 

Тривалість – 2 години 10 хвилин, з антрактом. 

Вистава “Корсиканка” у Києві відбудеться 13 серпня о 18:00 у Жовтневому палаці.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті