Акторка Олена Узлюк про фільм "Уроки толерантності": Ми не знаємо, чим живуть наші діти, що відчувають

Спецпоказ та зустріч із командою фільму "Уроки толерантності" пройшов у Києві 20 лютого, - повідомляє кореспондент ОстроВа.

Показ відбувся у столичному Українському Домі у рамках проєкту "Кінопростір" – спільної програми Українського Дому та Української Кіношколи.

Фільм "Уроки толерантності" режисера Аркадія Непиталюка розповідає історію української родини, яка, щоб розплатитися з боргами, стає учасницею програми з євроінтеграції «Уроки толерантності». Сім'я отримає субсидії, якщо прийме у себе вдома ЛГБТ-активіста, який проводитиме психологічні тренінги. Чи вдасться провінційній вчительці, її безробітному чоловіку та дітям приборкати власні упередження і стереотипи та поглянути на світ очима тих, кого вони оминали досі десятою дорогою.

Автори фільму розповіли, що стрічку знімали фактично під час блекаутів, повітряних тривог і всіх інших воєнних викликів.

"Чесно кажучи, для мене це кіно не про проблеми ЛГБТ, а саме про сімейні цінності. Про те, що ми не знаємо, як  чим живуть наші діти, що відчувають. І ми, я особисто, людина народжена в Радянському Союзі,  -  з нами батьки не говорили на ці теми відверто, ми не вміємо по великому рахунку говорити зі своїми дітьми  - це величезна проблема і великий біль. Ми вчимося. Я вчусь", - зазначила акторка Олена Узлюк.

Як повідомлялося, 11 лютого будівлю столичного кінотеатру «Жовтень» невідомі 11 лютого обмалювали фарбою, написавши гомофобні вислови, а також пофарбували сітілайти з афішею про ЛГБТ «Уроки толерантності».

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті