Для підтримки захисників Маріуполя та їх рідних стартував проєкт "Серце Азовсталі"

Проект підтримки захисників Маріуполя та родин загиблих, полонених і зниклих безвісти – "Серце Азовсталі" розпочався 16 лютого.  Про це йшлося під час презентації проєкту, - повідомляє "Укрінформ".

За словами організаторів заходу, інвестором проєкту "Серце Азовсталі" виступає Рінат Ахметов, який виділив на його старт 1 млрд грн.

Проєкт спрямований на допомогу військовослужбовцям усіх підрозділів, які перебували в повністю оточеному Маріуполі з лютого по травень 2022 року. Мова йде про воїнів підрозділів ЗСУ, Нацгвардії, полку "Азов", поліцейських, прикордонників, рятувальників, морських піхотинців, сил територіальної оборони, медиків та всіх, хто не шкодував життя і здоров’я, виборюючи свободу України. Підтримка надаватиметься й родинам полонених, безвісти зниклих та загиблих оборонців Маріуполя.

Організатори проєкту відзначили, що на сьогодні не можуть назвати точну цифру тих, хто потребує допомоги, тому в процесі реалізації і кількість учасників, і бюджет можуть змінюватися.

Керівниця ГО "Серце Азовстал"» Ксенія Сухова зазначила: "Наша мета - стати осередком турботи та сталої всебічної допомоги для захисників Маріуполя та родин загиблих, полонених і безвісти зниклих. Проєкт покликаний забезпечити збереження пам’яті про подвиг воїнів серед громадян України та всього світу".

Сухова пообіцяла тісно співпрацювати із захисниками, залучати світовий досвід підтримки військових після служби, співпрацювати з провідними українськими експертами в кожному програмному напрямку.

Зокрема, одним з перших кроків стане формування бази тих, хто потребує допомоги.

"Закладаємо базу людей, які отримуватимуть допомогу від проєкту "Серце Азовсталі" через пряме звернення, телефоном, поштою до нас. Створюємо координаційну раду офіцерів. Це рада, яка нам допомагатиме… Сюди входитимуть представники підрозділів, які боронили Маріуполь. Ці люди будуть для нас підтримкою, допомогою в прийнятті рішень", - повідомила Сухова, додавши, що стабільно оновлюватимуться дані про захисників та їх родини через військові підрозділи.

В рамках проєкту "Серце Азовсталі" розроблені кілька гнучких напрямів роботи: лікування, реабілітація, протезування військових, адаптація до цивільного способу життя, турбота про родини загиблих, полонених та безвісти зниклих захисників Маріуполя, юридичний супровід та тощо. Наповнення програм може змінюватися та доповнюватися, адже все залежить від потреб, зазначили організатори проєкту.

Звернутися до громадської організації "Серце Азовстал" можна за телефоном +38 (068) 083 88 00 та у меседжерах, написати листа на електрону скриньку [email protected].

Як повідомлялося, українські військові понад 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня 2022 року розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті