447 тіл: в Ізюмі завершено ексгумацію на місці масового поховання

Ексгумацію тіл на місці масового поховання в Ізюмі завершено. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 23 вересня.

"З місця масового захоронення у лісі біля м. Ізюм 16-23 вересня в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), ексгумовано 447 тіл загиблих: 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей, та 22 військовослужбовці ЗСУ", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в померлих встановлено наявність тілесних ушкоджень у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переламані кістки, у низки померлих – мотузка на шиї.

"По кожному ексгумованому тілу слідчими вже призначені судово-медичнi експертизи. Ми очікуємо на їх результати і будемо вживати всіх необхідних заходів для встановлення обставин загибелі людей та покарання російських військових", – зазначив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Підкреслюється, що завдяки злагодженій та скоординованій роботі прокурорів, поліцейських, судово-медичних експертів, працівників ДСНС, лікарів в Ізюмі фіксуються злочини, які вчинили російські військовослужбовці.

"На місцях події також працювали українські та іноземні ЗМІ. Також близько двадцяти глав іноземних дипломатичних установ відвідали місця масового захоронення в Ізюмі, щоб на власні очі побачити наслідки звірств військових РФ", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на околицях Ізюма знайшли ще 3 місця масових поховань людей.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті