31 січня в Європарламенті обговорять деімперіалізацію та деколонізацію росії

31 січня у Брюсселі, у будівлі Європейського Парламенту, відбудетьтся конференція «Імперська Росія: завоювання, геноцид та колонізація. Перспективи деімперіалізації та деколонізації» . Про це повідомляється на сайті організатора заходу - фракції  Європейського Парламенту European Conservatives and Reformists (ECR) . 

«Для багатьох, хто зазнав на собі придушення Росії в минулому, війна в Україні може закінчитися лише тоді, коли Російська Федерація буде повністю відкинута та переможена. Щоб остаточно усунути загрозу миру, яку, як і раніше, представляє Російська Федерація, міжнародне співтовариство має домагатися рефедералізації Російської держави», - йдеться на сайті фракції .

«Щоб розвинути цю ідею, координатор ЄКР із закордонних справ Ганна Фотига разом із депутатом Європарламенту Космою Злотовськи проведуть конференцію «Імперська Росія: завоювання, геноцид та колонізація. Перспективи деімперіалізації та деколонізації» , - уточнюється у повідомленні.

«Наївно думати, що Російська Федерація може залишитися в колишніх конституційно-територіальних рамках. Беручи до уваги національно-етнічну карту територій Російської Федерації, слід обговорити перспективи створення вільних та незалежних держав на постросійському просторі, а також перспективи їхньої стабільності та процвітання. Міжнародна спільнота зобов'язана підтримувати права корінних народів…», – пояснили необхідність конференції організатори.

Конференція пройде в рамках п'ятого Форуму Вільних Народів ПостРосії.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті