31 січня в Європарламенті обговорять деімперіалізацію та деколонізацію росії

31 січня у Брюсселі, у будівлі Європейського Парламенту, відбудетьтся конференція «Імперська Росія: завоювання, геноцид та колонізація. Перспективи деімперіалізації та деколонізації» . Про це повідомляється на сайті організатора заходу - фракції  Європейського Парламенту European Conservatives and Reformists (ECR) . 

«Для багатьох, хто зазнав на собі придушення Росії в минулому, війна в Україні може закінчитися лише тоді, коли Російська Федерація буде повністю відкинута та переможена. Щоб остаточно усунути загрозу миру, яку, як і раніше, представляє Російська Федерація, міжнародне співтовариство має домагатися рефедералізації Російської держави», - йдеться на сайті фракції .

«Щоб розвинути цю ідею, координатор ЄКР із закордонних справ Ганна Фотига разом із депутатом Європарламенту Космою Злотовськи проведуть конференцію «Імперська Росія: завоювання, геноцид та колонізація. Перспективи деімперіалізації та деколонізації» , - уточнюється у повідомленні.

«Наївно думати, що Російська Федерація може залишитися в колишніх конституційно-територіальних рамках. Беручи до уваги національно-етнічну карту територій Російської Федерації, слід обговорити перспективи створення вільних та незалежних держав на постросійському просторі, а також перспективи їхньої стабільності та процвітання. Міжнародна спільнота зобов'язана підтримувати права корінних народів…», – пояснили необхідність конференції організатори.

Конференція пройде в рамках п'ятого Форуму Вільних Народів ПостРосії.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті