На 26-му Мангеттенському фестивалі короткометражок українці зможуть проголосувати за найкращу стрічку року

28 вересня стартує 26-й Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів, до програми якого  ввійшло десять стрічок. Про це повідомляє Артхаус Трафік.

Українці вже всімнадцяте приєднаються до глядачів у всьому світі та візьмуть участь у голосуванні за переможців. 

Традиційно до фіналу потрапили різножанрові стрічки з різних куточків світу. Значна частина програми — це фільми, які вже встигли зарекомендувати себе на престижних світових кінофестивалях —  на «Санденсі», у Сан-Себастьяні, Палм-Спрінґсі й Аннесі.

Приємним сюрпризом для глядачів також стане присутність у картинах улюблених акторів. Так, серед акторського складу деяких стрічок з’являться зірки серіалів «Шантарам» і «Батьківщина», а також фільмів «Топ Ґан», «Влада» й «Коханець леді Чаттерлей».

Одразу кількома стрічками у програмі представлений жанр комедії. «Голосове керування» (Австралія) розповість про кумедну пригоду квіткового кур’єра. «Сімейний цирк» (США) — історія родини, яка намагається приховати правопорушення, але натомість починає з’ясування стосунків на очах у поліції. У «Дні кар’єри» (США) виступ старого бойз-бенду на дитячому заході обертається вірусним відео в соцмережах.

Також глядачам будуть продемонстровані картини в жанрі драми. «Жовта» (Афганістан, Велика Британія) покаже контрольовану талібами країну, мешканка якої змушена вперше в житті повністю покрити тіло. «Без сонця» (США) перенесе глядачів у крихітний підводний човен, якому загрожує небезпека. «Равлик» (Іран) — чуйна історія про хлопчика, який мріє про сцену. «Дурний хлопчисько» (Велика Британія) — стрічка про те, як часом небезпечно мати власну думку. «Сонце вночі» (Канада) розповість про незвичну пригоду астронавтів перед висадкою на Місяць.

До переліку фіналістів також увійшла анімаційна картина «Запис» (Швейцарія) про чарівну вінілову платівку, завдяки якій можна читати думки та відтворювати спогади.

Є в програмі й горор — стрічка «Тууліккі» (Фінляндія), яка торкається теми гіперопіки.

Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів щороку об'єднує понад 100 000 поціновувачів короткого метра в понад 500 містах на 6 континентах. Усі роботи-фіналісти Мангеттенського кінофестивалю короткометражних фільмів автоматично кваліфікуються для номінації на премію «Оскар».

Кожен і кожна, хто долучається до перегляду, автоматично входять у велике міжнародне журі — саме глядачі обирають найкращу короткометражку року. Після перегляду в кінотеатрах українські глядачі зможуть проголосувати на сайті кінокомпанії «Артхаус Трафік», яка організовує фестиваль в Україні. Переможці будуть оголошені в жовтні 2023 року на сайті www.manhattanshort.com.

Покази розпочнуться в кінотеатрах країни з 28 вересня. Фільми демонструються в українській озвучці.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті