Р. Богатырева: У нас нет желания и опыта использования админресурса

Доверенное лицо кандидата в президенты Виктора Януковича, глава фракции «Регионы Украины» Раиса Богатырева дала интервью «Громадському радио». По ее мнению, до выборов команда Януковича в несколько раз сможет увеличить количество его сторонников, и не будет применять админресурс.

Дмитро Драбик ("Громадське радіо") : Як би ви оцінили хід виборчої кампанії Віктора Януковича з моменту її початку?

Раїса Богатирьова: Оценила бы положительно. Одним словом положительно (сміється). Говорят, в кругу родни нужно и правильно говорить только правду. Так вот в кругу семьи в которой я нахожусь, я скажу вам правду – прорахунків у Януковича нет. И у его команды тоже, к которой я отношусь.

Дмитро Драбик: Раїса Василівна, тоді ваші зовнішні спостереження за роботою конкурентів, зокрема команди Ющенка?

Раїса Богатирьова: Я би не хотіла вдаватися в такі детальні коментарі, оскільки сьогодні ми запроваджуємо командний принцип... Ми переконуємо населення в позитивах і в правильності вибору Януковича. Ми не хочемо критикувати інших конкурентів, не хочемо аналізувати їхні дії і їхні кроки, які вони зараз роблять, оскільки це займає час і не дає, як би мовити, нам додаткових позитивів. Так що нехай їх кампанію аналізують їх прихильники і їх експерти – ми аналізуємо свою.

Дмитро Драбик: Ви кажете, що Янукович неодмінно переможе на виборах ще й у першому турі – звідки у вас така впевненість?

Раїса Богатирьова: Я бачу, які можливості сьогодні, при спілкуванні з людьми. Ми можемо переконати людей, щоб вони прийняли нашу програму, щоб вони підтримала нашого кандидата. Дуже гарно люди похилого віку сприймають, молодь уважно стежить за перебуванням у регіонах нашого кандидата. Багато ми листів отримуємо з підтримкою, але багато і листів з питаннями - відповіді на які люди хочуть від нас почути і тоді будуть робити вибір. І я думаю, що завдяки безумовно, напруженій роботі ми зможемо сьогодні збільшити в декілька разів кількість своїх прихильників.

Дмитро Драбик: Зараз рейтинг Ющенка перевищує рейтинг Януковича. Ви кажете, що ваш кандидат переможе у першому турі. Ви можете назвати з яким відривом?

Раїса Богатирьова: (Сміється) Я думаю, що відрив буде переконливий і ніхто не зможе сказати, що це там просто перемога, раз-два оголосили і все.

Дмитро Драбик: Так само багато говорять про можливе застосування адміністративного ресурсу в цій виборчій кампанії...

Раїса Богатирьова: Ми цим не будемо користуватися. Адмінресурс ми не будемо застосовувати. Взагалі, думаю, що ми по різному розуміємо адмінресурс, але так як нам намагаються сказати як ми будемо використовувати... У нас ні намірів ні бажання, навіть досвіду такого немає.

Дмитро Драбик:Чи запрошували у штаб для роботи на Януковича закордонних спеціалістів з проведення виборів?

Раїса Богатирьова: Ні. Групу яка сьогодні працює на вибори це всі відомі в Україні люди. І ми сьогодні вивчаємо досвід різний. Наприклад, я читаю багато закордонних авторів, які пропонують різні підходи щодо виборів. Ну я хочу сказати, можливо я не все знаю, але тих кого знаю, це впливові в країні політологи.

Дмитро Драбик: А з тими, хто вже підтримав Януковича як кандидата, йшли якісь перемови щодо їх політичних дивідендів після його імовірної перемоги на виборах?

Раїса Богатирьова: Я давала інтерв’ю одній з газет недавно і говорила, що однією з рис, яка відрізняє команду Януковича і кампанію передвиборчу Януковича можливо від інших, можливо я кажу... Це те, що розподілу уявних посад і хто, що отримає – не було. І я думаю, домовленості краще організувати за столом обговорення і прилюдно їх назвати для того, щоб чули в суспільстві, що це буде. На сьогоднішній день таких вимог і до Віктора Федоровича з боку політичних команд, які підтримують “Партію Регіонів” в своєму виборі не було і думаю, що все буде відбуватись після виборів. Мені приємно, що торги з цього питання ніхто не веде.

"Громадське радіо"

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи