Понад 100 тис. паломників помолилися на прощі у Зарваниці

Понад 100 тисяч прочан зібралися помолитися на прощу до Марійського духовного відпустового центру у Зарваниці, що на Тернопільщині. Серед учасників прощі були представники вищого духовенства Римо-Католицької й Української Греко-Католицької Церков – архієпископ Барселони кардинал Луіс, Глава УГКЦ Святослав Шевчук, єпископи УГКЦ з інших областей України, а також вірні з Польщі, Іспанії, Франції, Канади тощо, - повідомляє «ОстроВ».

Під час прощі відбулися численні Богослужіння, зустрічі з духовенством, свічковий похід від парафіяльної церкви до Чудотворного місця, де відбулася молебень до Богородиці, Архиєрейська літургія, яку відправив Патріарх УГКЦ С. Шевчук,  молитовні практики, освячення води тощо.

Усі охочі змогли скупатися у чудотворному джерелі, освятити ікони й отримати благословення від священнослужителів.

Зазначимо, що цьогоріч у Зарваниці об’єднали всеукраїнське і молодіжне паломництво.

У всіх населених пунктах Тернопільщини, розташованих на шляху паломників, від 15 до 17 липня ініціювали мораторій на продаж алкоголю.

Перекусити і попити чаю прочани могли у польових кухнях, а для ночівлі людей встановили сім великих військових наметів і безліч маленьких.

Довідка

Марійський духовний центр у Зарваниці входить до двадцятки Марійських центрів світу. Щороку на всеукраїнські прощі сюди приходить до 100 тис. паломників.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи