Студенти з Франції закупили подарунки для дітей Івано-Франківська

Три дитячі лікарні Прикарпаття отримають подарунки від студентів з Франції, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Три заклади Прикарпаття - обласна клінічна дитяча лікарня, Микуличинська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат і обласний дитячий санаторій "Сніжинка", що в Яремче - стали об'єктами гуманітарної допомоги французької молоді.

Студенти першого-другого курсів комерційної школи міста Ліль, що на півночі Франції, втретє завітали на Івано-Франківщину. Делегація в складі 19 юнаків та дівчат впродовж тижня вивчала потреби цих закладів.

На попередньо зібрані вдома кошти між своїми ровесниками вони закупили в області найнеобхідніше для прикарпатських дітей. Приміром, для ОКДЛ - обладнання для ванної кімнати. Для Микуличинської школи-інтернату минулоріч придбали обладнання для столярної майстерні, а цього року - для швейної; для санаторію закупили ламінат для ремонтних робіт.

Французькі студенти перебували на Прикарпатті під опікою керівництва та студентів кафедри французької філології факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. А приїжджають вони в нашу область і надають допомогу дитячим лікувальним закладам завдяки співпраці з обласною організацією Товариства Червоного Хреста, яку очолює Валерій Старченко, голова Громадської ради при обласній державній адміністрації.

Статьи

Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Все статьи