Прикарпатський мільярдер перетворив околиці птахофабрики на кладовище

Городенківська районна рада ухвалила звернення до керівництва місцевої птахофабрики «Авангард» із вимогою негайно усунути порушення санітарно-епідеміологічних норм та припинити перетворювати навколишні території на сховище залишків загиблої птиці, - повідомляє “ЗІК”.

Останні морози та прихід весни на Городенківщині ознаменувалися стійким смородом із Городенківської птахофабрики «Авангард», що нависав над містом чи навколишніми селами – залежно від сили та напрямку вітру.

Власником «Авангарду» є мільярдер Олег Бахматюк.

Депутати міської та районної рад встановили, що утилізація та захоронення гною та залишків загиблої птиці відбувається з грубими порушеннями. З гноєсховищ брудна вода напряму стікає в водойми міста, а біля ям, де були «спроби» захоронення загиблої та здохлої птиці, – безліч ворон і бродячих собак, що розтягають це все околицями Городенки.

Документи на земельні ділянки, де утилізують відходи, не оформлено належним чином, не сплачується оренда плата. За фактами порушень направлено документи у Городенківську санепідемстанцію та екологічну інспекцію Івано-Франківської області, хоча ще в липні – вересні 2007 року до птахофабрики було застосовано санкції на суму більше 143 тис. гривень за фактом викиду в атмосферу шкідливих речовин стаціонарними джерелами без відповідного дозволу. Втім, і дотепер особливих змін на краще не відбулося.

Аби до цієї проблеми привернути максимальну увагу влади, депутат Городенківської районної ради Дідич С. В. подав депутатський запит щодо негативного екологічного та санітарного стану на Городенківській птахофабриці «Авангард» до всіх відповідних служб та інстанцій, а керівникові птахофабрики запропоновано звітувати на наступній черговій сесії районної ради про вжиті заходи із усунення порушень.

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи