Прокуратура Прикарпаття порушила справу за фактом підробки понад 200 тисяч бюлетенів

На Прикарпатті було виявлено 111 тисяч фальшивих бюлетенів до Івано-Франківської облради за багатомандатним округом та 102 тисячі за мажоритарними округами, - повідомляє «ТСН».

Прокуратура Івано-Франківської області напередодні місцевих виборів порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації виборчих бюлетенів в Івано-Франківську.

Як повідомив представник обласної прокуратури, у приміщенні видавництва "Кубекс" в Івано-Франківську було виявлено 111 тисяч фальшивих бюлетенів до Івано-Франківської обласної ради за багатомандатним виборчим округом та 102 тисячі за мажоритарними округами області. "А це становить 10% від всіх виборців Прикарпаття", - зазначив представник прокуратури.

Порушено кримінальну справу за ч.2 ст.158 (фальсифікація виборчих документів) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявило, що 25 жовтня в Івано-Франківську в приміщенні видавництва "Кубекс" члени територіальної виборчої комісії виявили 111 тисяч фальшивих бюлетенів на вибори Івано-Франківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі та 80 тисяч за одномандатними мажоритарними округами області.

На думку голови облорганізації "Свободи" Олександра Сича, метою друку бюлетенів є фальсифікація владою результатів виборів.

Представники Івано-Франківської обласної виборчої комісії пояснюють виявлення 191 тисячі недійсних бюлетенів в Івано-Франківську неправильним зазначенням прізвищ кандидатів.




Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи