Швеція заявила про надання 28 млн євро на військову підтримку України

Уряд Швеції доручив Збройним силам здійснити виплати на загальну суму 28 мільйонів євро на підтримку обороноздатності України, Про це повідомляє Радіо Свобода 9 травня.

Як зазначається, 18 мільйонів євро будуть передані коаліціям в рамках Контактної групи з питань оборони України, а 10 мільйонів євро – до фонду НАТО для України.

"Ми продовжуємо підтримувати Україну і будемо робити це стільки, скільки буде потрібно. Шведська підтримка поступово розвиватиметься в напрямку придбання нового обладнання у промисловості для передачі Україні. Завдяки цим внескам до фондів ми можемо посилити обороноздатність України у сфері безпілотників, розмінування та посилення спроможностей українського флоту", – каже міністр оборони Пол Йонсон.

Як зазначається, уряд доручає здійснити виплати трьом коаліціям, членом яких є Швеція: 5 мільйонів євро коаліції з розмінування (Demining Coalition), 3 млн євро Коаліції з морської безпеки та 10 мільйонів євро коаліції з питань безпілотників (Drone Coalition).

В рамках Контактної групи з питань оборони України було сформовано кілька коаліцій сил і засобів для забезпечення довгострокової підтримки оборони України. Швеція наразі є членом п'яти з них.

Нагадаємо Латвія передала Україні обладнання для забезпечення бригад ЗСУ зв'язком. 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті