«Закриття «секонд-хендів» посилить соціальну напругу та недовіру до діючої влади», - заява

Мерія Івано-Франківська прийняла звернення щодо недопустимості суцільної заборони ввезення в Україну вживаних речей, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі міськвиконкому.

Під час засідання сесії міської ради Івано-Франківська 30 вересня 2010 року, було прийняте рішення звернутись до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопустимості суцільної заборони ввезення в Україну вживаних речей. Мерія міста  прийняла відповідне звернення до державних органів з метою зберегти робочі місця та не створювати паніки серед соціально незахищених мешканців міста.

Зокрема, у прийнятому Зверненні йдеться: «Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, від імені територіальної громади м. Івано-Франківська, висловлюємо стурбованість заявою голови Держкопідприємництва Михайла Бродського про суцільну заборону ввезення в Україну з 1 січня 2011 р. уживаного одягу, або так званого «секонд-хенду».

Беручи до уваги звернення підприємців, акції протесту власників та працівників магазинів вживаних речей, а також думку пересічних мешканців Івано-Франківська, вважаємо що ініціатива заборонити ввезення в Україну з 1 січня 2011 року вживаних речей не призведе до швидкого розвитку вітчизняної легкої промисловості».

Депутати переконані, що закриття таких магазинів не покращить становище легкої промисловості України. «По-перше необхідно створити конкурентні умови для всіх учасників ринку. По-друге, реанімувати вітчизняний сектор виробництва, зокрема шляхом надання конкретних податкових пільг і преференцій тим підприємствам легкої промисловості, які сьогодні реанімуються та підтримати вже діючі виробництва. По-третє, фактична заборона торгівлі вживаними речами, не матиме наслідком реанімацію вітчизняної промисловості, а посилить тенденції утвердження домінуючого становища китайських та турецьких виробників на українському ринку, товари яких є не завжди якісними, проте порівняно з вітчизняними товарами є значно дешевшими. Окрім того, не суцільна заборона на ввезення в Україну вживаних речей на легальних засадах посилить вітчизняну легку промисловість, а боротьба з тими підприємцями, які ввозять товари в Україну без сплати митних зборів під виглядом гуманітарної допомоги або давальницької сировини», - йдеться у зверненні..

«Для багатьох громадян магазини «секонд-хенду» є чи не єдиним способом придбати для себе та своєї родини якісні та недорогі речі. Закриття цього сегменту ринку призведе не лише до втрати сотень або й тисяч робочих місць, а і до тонізації цього сектору торгівлі. Окрім того це, безперечно, посилить соціальну напругу, недовіру до діючої влади та невпевненість у майбутньому для багатьох малозабезпечених громадян», - переконані міські депутати.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи