У здравницях Прикарпаття першу зміну «проходять» понад півтисячі дітей



Вчора, 1 червня, 510 дітей з Івано-Франківщини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відправлено в оздоровчі заклади області. Перша зміна триватиме до 21 червня. До Міжнародного дитячого центру «Артек» (АР Крим) на VI тематичну зміну «Артек» – назавжди!» скеровано 227 юних прикарпатців, 100 з яких – мешканці міста Калуша, сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району, що оголошені зоною надзвичайної екологічної ситуації, - повідомляє "ЗІК".

Зокрема, по 100 прикарпатських дітей відпочиватимуть за кошти обласного бюджету у лікувально-оздоровчих комплексах «Прикарпатські зорі», що у селі Слобода Коломийського району, «Перлина Придністров’я» (село Михальче Городенківського району), «Карпатські зорі» (м.Косів), «Верховина», (селище Верховина) та «Романтик», що у місті Скадовську Херсонської області.

31 травня на V тематичну зміну «Приятелі дітей» до Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м.Одеса) направлено 98 прикарпатських дітей, 50 з яких проживають у калуській зоні надзвичайної екологічної ситуації, 10 є переможцями обласного фестивалю «Повір у себе!», 18 – учасниками конкурсу-фестивалю «Таланти багатодітної родини».

Загалом, у поточному році до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія» з Прикарпаття направлено 1 168 дітей, 610 з яких проживають на Калущині.

Довідка

Для 610 дітей Івано-Франківщини безоплатні путівки надало Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту; Міністерство транспорту та зв’язку України забезпечило безкоштовним перевезенням дітей пільгових категорій, супроводжуючих їх осіб до місць оздоровлення та у зворотному напрямку.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи